In 3, 2, 1: Groente... zet je tanden erin!

De nieuwe themacampagne 'Groente... zet je tanden erin!' van Jongeren Op Gezond Gewicht is gelanceerd. Het begin van een beweging waar een heel proces aan vooraf ging.

Na het winnen van de pitch was er geen tijd te verliezen. Samen met Jongeren Op Gezond Gewicht onderwierpen we onze campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ aan een onderzoek. Kinderen en moeders vertelden ons in geuren en kleuren wat ze van het concept en de middelen vonden. Met een paar kleine aanpassingen waren we er! Vreugde alom, want dit betekende dat de campagne het gewenste effect zal gaan krijgen.

Doel van de campagne is om ouders en kinderen bewust te laten worden van wat groente voor je gezondheid doet en in hoeverre ze al op de goede weg zijn. Daarnaast is het doel hun attitude ten opzichte van groente (eten) zo te beïnvloeden dat deze positief wordt en blijft.

200 gram groente per dag eten (voor volwassenen is dit 250 gram) is meer dan je denkt en vele Nederlandse kinderen halen dit niet. Alle obstakels uit de weg nemen en ouders en kinderen handvatten geven om het gewenste groente-eetgedrag aan te nemen is tegelijk een schone taak en een flinke klus. Maar de campagne staat en het startschot was daar. De website is in aanbouw en de toolkit is gevuld met allerlei communicatiemiddelen. Posters, online banners, een factsheet, logo’s en illustraties kunnen worden ingezet door de 100 JOGG-gemeenten om de campagne uit te rollen. Activatie vanuit de wijk zal ervoor zorgen dat binnenkort veel meer kinderen groente eten zien als normaal; iets dat gewoon hoort bij hun dag.

Benieuwd naar de campagne? Check dan de portfoliopagina.