Campagne First Years, First Priority van start

Eurochild en de International Step by Step Association (ISSA) starten in samenwerking met de European Public Health Alliance (EPHA) en het Roma Education Fund (REF), met steun van de Open Society Foundations (OSF), een Europese campagne voor de ontwikkeling van jonge kinderen in Europa. Bureau Blanco heeft begin dit jaar de naam en het campagne-concept mogen ontwikkelen. Voor de uitrol van de campagne heeft Bureau Blanco templates en richtlijnen ontwikkeld zodat er in ieder land communicatiemiddelen kunnen worden gemaakt door lokale ontwerpbureaus.

De campagne ‘First Years First Priority’ wil een sterke gemeenschap van Early Childhood Development (ECD) voorvechters op EU- en nationaal niveau opbouwen om ervoor te zorgen dat ECD hoog op de politieke agenda komt en blijft staan.

firstyears-image.jpg

De campagne geeft prioriteit aan kinderen vanaf de geboorte tot 6 jaar, met speciale aandacht voor de kinderen:

  • de eerste 1000 dagen van het leven van het kind;

  • de meest kwetsbare kinderen (Roma- en Traveller-kinderen, kinderen met een handicap, migranten- en vluchtelingenkinderen, kinderen die het risico lopen om in of in alternatieve zorg terecht te komen en kinderen die in extreme armoede leven).

De campagne is vandaag (15 december, 2020) gelanceerd in 9 landen in Europa (Bulgarije, Hongarije, Frankrijk, Finland, Ierland, Portugal, Servië, Spanje, Roemenië) onder leiding van nationale coördinatoren, die zullen helpen om brede coalities van nationale partners te creëren voor sterkere campagnes op nationaal niveau.

Binnenkort lees je meer over deze campagne op onze website.